Miselyum Teknolojisi

MİSELYUM MUCİZESİ

Miselyum’u bir teknoloji olarak ele alarak tarım atıkları ile birleştiriyoruz. Yetiştirdiğimiz bu misel malzeme ile karbon negatif malzemeler geliştiriyoruz. Sorumlu işletmelere dünyamızın karbon nötr yolculuğunda çözümler geliştirmeleri için destek oluyoruz. Bunu yaparken döngüsel ekonomi prensibi ile hareket ediyoruz. Ölçeklenebilir hizmet sağlıyoruz.

NEDEN Mİ MİSELYUM TEKNOLOJİSİ

Miselyum, mantarların kök yapısı olarak tanımlanır. Doğanın sürdürülebilir mucizesi olan miselyum, hifler uzatarak toprağın altında sessizce yayılan ince bir ağ yapısı oluşturur. Misleyum’un bize vermiş olduğu olanakları bağlayıcı olarak tarım atıkları ile birleştiriyoruz. Miselyum Temelli, %100 biyobozunur, karbon negatif ve doğa dostu ürünler yetiştiriyoruz.

SİZİN ATIĞINIZ DOĞAYA FAYDALI OLABİLİR

Oda koşullarında 15+ yıl depolama ve kullanım ömrüne sahip olan Miselyum Temelli ürünleri, işiniz bittiğinde parçalayarak toprağa, saksı dibine, kompost kutusuna ya da denize bırakabilirsiniz. Doğa gereğini yapacaktır. Miselyium temelli ürünler 45-90 gün içerisinde doğal bozulma sürecinde toprağı besleyerek yok olurlar. Bu sayede atık oluşturmaz ve geri dönüşüm sistemi üzerinde ki yükü hafifletir.

Biyobozunur

Biyobozunur

Ürünlerimiz miselyum temelli olduğu için kompostlanabilir veya biyolojik olarak parçalanabilir. Biyobozunur ürünler deformasyonları gerçekleştiğinde gübre olarak doğaya geri döner.

Kimyasal İçermez

Kimyasal İçermez

Doğadan toplanan ve çiftçilerimizden tedarik edilen tarımsal atıkları birleştirerek laboratuvar ortamında paketleme, yapı ve tasarım ürünleri üretiyoruz. Kimyasal kullanmadığımız için ürünlerimiz doğal nitelik taşıyor.

Üretim Döngümüz

Mantardan Organik Ürünlere…

01

Mantarlar toprak altından beslenmek için hif adı verilen uzantılar oluşturur. Bu uzantıların oluşturduğu büyük ağa miselyum veya misel denir.

Bir başka deyişle miselyum, doğada yetişen mantarların kök kısımlarına verilen isimdir.

02

Tohuma enjekte edilmiş miselleri (spawn), uygun koşullarda ve kombinasyonlarda tarımsal atıklara transferini gerçekleştiriyoruz.

03

Her bir ürün için özel olarak üretilen kalıplarda “formlama” adını verdiğimiz üretim aşamasında, miselyumu saman, kağıt, pamuk, mısır gibi tarımsal atıklar ile etkileşime geçirerek kalıbın şeklini almasını sağlıyoruz. Üretim sürecinin hiçbir aşamasında kimyasal kullanmıyoruz.

04

raking-leaves

Siz ise ürün ile işiniz bittiğinde toprağa, parçalayarak saksı dibine ya da çöpe bırakıyorsunuz. Ürün yaklaşık 45-90 gün içinde doğal bozunma sürecine giriyor ve doğaya hiçbir zarar vermeden görevini tamamlamış oluyor.

DEVELOP MYCELIUM-BASED PRODUCTS WITH US, LET’S PROVIDE DESIGN SUPPORT FOR YOU, LET’S SEE WHAT WE CAN DO FOR YOUR BRAND TOGETHER.